SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Boldogasszony papucsa

: Boldogasszony papucsa

Kiadás:

Kolozsvár-Napoca, 1978

Kiadó:

Dacia Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

289 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Az író - önmagáról: Rádióriporter vagyok Kolozsváron. Néha, miközben hazafelé visz a vonat, suttogni kezdenek táskámban a magnótekercsek. Főleg az üresek. Máskor golyvás galambként domborít bennem a büszkeség: tucatnyi ember hangját, lélegzetét, dadogását, jó és rossz mondatait, hazugságait és igazát, két nyelvből kevert szövegét, vágható és nem vágható nekibuzdulását gyűjtöttem össze, talán három riport is lesz belőle. Egynél több sose lett. A suttogó, üres tárcsák, a sokszuflájú s eldobott méterek aztán évente legalább egyszer - többnyire tavasszal - akkor is megszólalnak, amikor magam vagyok negyedik emeleti szobám mindenféle rádióskelléktől-élménytől megszabadított lakónegyedi csendjében. Riportot ezidáig mégsem írtam. Írtam egy kötetre való novellát (Kígyóút), két kisregényt (Lábasház, Pléhszamár), tíz részletben elhangzott hangjátékot (Bagolyvár), s írtam ezt a regényt, mely riport annyiban, hogy a magam főszerepben átélt emlékei mellett benne somolyognak azok a magnótekercsek, melyekből rádióriport sose lett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!