SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Boldogtalan testvérek. Válogatott elbeszélések

: Boldogtalan testvérek. Válogatott elbeszélések

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

358 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Boldogtalan testvérek cím alatt nem témák feldolgozásával, problémák megoldásával találkozik majd az olvasó, a könyv minden egyes darabja vallomás az életről, halálról. Egyetlen kérdéshez sem szolgálok magyarázattal, de úgy gondolom, az értő és érzékeny olvasó talál majd néhány olyant is az elbeszélések között, amely gondolkodásra és mélyebb érzelmek megnyilvánulására készteti. Erősen lírai ez a hang és szeretném, ha általuk az olvasó lírája is megszólalna. Így hozna össze bennünket néhány meghitt pillanat, és a mű nagy részben beteljesíteni hivatását. Az író rezonanciát vár az olvasótól, s ezt úgy érheti el legnagyobb mértékben, ha felébreszti benne tulajdon élményeit, emlékeit és vágyódását valami elérhetetlennek vélt dolgok után. Boldog lennék, ha csak részben is megkapnám ezt a rezonanciát. Tudom, sokkal könnyebb annak az írónak a dolga, aki csattanó mesét talál ki; én a belső történések lappangó drámaiságának lennék szószólója, így nincsenek megnyugvást ajándékozó befejezéseim, mindig az ugyanazon ezer arcú egyről beszélek, az életről, amely feltartóztathatatlanul viharzik körülöttünk és kegyetlenül játszik velünk, majdnem mindig akaratunk ellenére. A bevezető novella címe is Boldogtalan testvérek, de valójában az egész kötet tartalmát összefoglalja és jellemzi. Ami a történetek folyamán az egyes szereplőkkel történik, lényegében az történik mindnyájunkkal az életben: küzdelmek, megpróbáltatások, nagy elbukások és apró győzelmek sorozata. A kötet majdnem félszáz elbeszélésében kevés a vigasztaló pillanat, de aki odaadással olvassa, nem a csüggedés, hanem az erő forrását fedezi fel bennük."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!