SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Buda hőse

: Buda hőse

Kiadás:

Budapest; Ungvár, 1992

Kiadó:

Intermix Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Klasszikus Kaland Könyvek

Terjedelem:

405 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Donászy Ferenc (1862-1932) regényeit a játékos, sokszínű fantasztikum is átszövi. Egyik legolvasottabb munkája a Buda hőse, amióta csak kiadják, mindig siker, a mindenkori ifjúság - tízen innen, tízen túl - mindig szívesen tart az íróval Budavár visszavételének izgalmas, fordulatos kalandjaiban. A kalandos történelmi utazás ezerhatszázhetvenkettőtől indul, amikor is a török szultán udvarából Budára száműzték Amahál-Eddint, a félelmetes jóst, aki előtt a jövő titkai tárva vannak. A budai várban székelő Abdi pasának, az oszmán birodalom magyarországi helytartójának az egyik esti lakomán feltárja a jelenlévőket megrettentő jóslatot: Abdi pasa lesz az utolsó török vezér Budán, életét pedig kemény harc közben egy magyar vitéz oltja ki, aki most serdül ifjúvá. Megidézi lakhelyét, a villogó szemű, anyajegyes fiút, lánytestvérét és édesanyjukat. Egy talpnyaló azt tanácsolja a pasának, hogy közös erővel megakadályozható a jóslat beteljesülése, ha elpusztítják a családfőt, s a fiát, leányát pedig eladják a kis-ázsiai rabszolgakereskedőnek ..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!