SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Cilinderes Tiborc. Válogatott cikkek és tanulmányok

: Cilinderes Tiborc. Válogatott cikkek és tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

617 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a gyűjtemény Bródy Sándor cikkeit és tanulmányait négy ciklusban foglalja össze: politikai, színházi, irodalmi és művészeti írásokat tartalmaz. "Az acélhegyű ördög" a századforduló idején Bródy Sándor kezében lett először fegyver; az ő politikai cikkei jelentették az első igazi támadást az elmaradt, kulturálatlan magyar feudalizmus ellen. Színházi cikkeinek jelentőségét nemcsak az a tény igazolja, hogy Bródy korának legjelesebb drámaírója volt, hanem talán méginkább az, hogy munkássága új fejezetet jelent a magyar szinikritika történetében. Kiváló írásai Varsányi Irénről, Jászairól, Ujháziról, s a kor többi nagy művészéről nemcsak tökéletes portrék, tehát nemcsak esztétikai szépségeik miatt jelentősek, hanem azért is, mert a színháznak, a színészmesterségnek kiváló ismerője szólal meg bennük. Képzőművészeti írásai egy műértő, önálló gondolkodású művészetszemlélő véleményei, akit egész életében izgatott a képzőművészet. Irodalmi arcképei annak az impresszionista, szépirodalmi igényű kritikának a hazai megteremtését jelentik, amely legmagasabb csúcsát majd Krúdy hasonló műveiben éri el. Ez a kötet új színekkel gazdagítja Bródy Sándornak, a modern magyar irodalom e kiváló úttörőjének oeuvrejét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!