SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei

: "Csak a reggelek borzalmasak..."

Kiadás:

München; Youngtown, 1982

Kiadó:

Katolikus Magyarok Vasárnapja Nemzetőr

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Regény, elbeszélés Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Hajnal László Gábort is – a SZER (Szabad Európa Rádió) egykori fenegyerekét és sztárját – alig 53 évesen most temetjük. Betegségével, annak visszafordíthatatlanságával kezdettől fogva tisztában volt, nem haragudott orvosaira és nem is várt tőlük csodát. Fegyelmezetten írt tovább, s úgy vett részt baráti köre összejövetelein, mint akit nehéz szolgálatból (gyakran kórházi ágyról) az életet élvezni engedi el fölöttese, a halál.

A „békeviselt nemzedékhez” tartozott. S mert kíváncsi volt apja és nagyatyja háborús nemzedékének sorsára, 1969-ben rács mögé került. Szerencséje volt, mert a következő év áprilisában, a „felszabadulás” negyedszázados évfordulóján amnesztiával szabadult. Átlépett az aczéli „tiltottak” csapatából a „tűrtekébe”, de írásaiban a pohár megállt a levegőben, s a kés ide-oda cikázott...

"... bármerre is ficamodjon utam, sorsom, makacsul hiszek abban, hogy a szellem képviselőit nem lehet kifosztani, a hazában, a népben, nemzetben való gondolkodás jogát elvenni tőle, bűnéül felróni, ha a magyarság múltját, jelenét, jövőjét félti. Sütő Andrást idézve: "A nyelv nem szentírás, de kapcája sem akármiféle betyárkodásának." Márpedig egy olyan országban, ahol minden harmadik szó ismét kimondhatatlan, csak zsiványnak szegődhetnék el."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!