SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Csak az élet (scientia profana)

: Csak az élet (scientia profana)

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Széchenyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630268507

tartalom:

"Scientia profana - az életteljességétől megfosztott XX. századi ember tűnődéseinek foglalata. A Zrínyi Miklós kálváriája a költővezér életének utolsó évéről szól. Zrínyi halálának körülményeit a mai napig kérdőjelek, találgatások övezik. Hankiss Ágnes meggyőző erővel, magas színvonalú, átütő erejű prózában mutatja be azt a folyamatot, amely elvezet oda, hogy a nagy terveket dédelgető hősből elkeseredett, megalázott és önmagát - az életet - föladó emberré válik. E lelki szenvedéstörténet tükrében végül is mindegy, hogy a vadkan végzett vele avagy netán császári bérgyilkos - a hiány a fontos, az énazonosságtól - megfosztott ember tragédiája. A Rabbi cipője voltaképpen miniatűr novellákká formált XVIII. századi haszid történetek füzére, megidézve egy olyan hitfelfogás belső világát, amelyben a zsidó-keresztény személyesség, a lélek egysége, az élet öröme és tisztelete - rendkívül érdekes filozófiává ötvöződnek. A haszid történetek, mesék sorába kommentárok és széljegyzetek ékelődnek, beleszövődik az író személyes életének egy-egy epizódja; gondolatok a megbocsátásról, a vezeklésről, kapcsolataink mikéntjéről, az ünneplésről, az önismeretről és a meghasonlásról. Így válik ez az írás az életteljesség visszaperlésévé is, izgalmas szellemi kalanddá, melyet az író kifinomult esszéstílusa, a szépprózáját is jellemző lírai hangvétel és ironikus látásmód együttese avat különleges és elgondolkodtató olvasmánnyá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!