SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Csáth Géza válogatott novellái

: Csáth Géza válogatott novellái

Kiadás:

h. n., 2001

Kiadó:

Szukits Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A magyar novella mesterei

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639393495

tartalom:

˝Kosztolányi Dezső unokaöccse, a zenerajongó orvos, aki az elsők között ismerkedett meg Freud tanaival, "átkozott írónak" ítélhette magát - joggal. Alig 32 évesen, súlyos morfinizmusa okozta delíriumában agyonlőtte feleségét, majd önmagával is végzett. Ez a korán megszakadt, iszonyatos lelki küzdelemmel súlyosbított életút bizonyítja, hogy Csáth Géza (1887-1919) életműve torzóban maradt, de azt is, hogy az különleges értékekben bővelkedik. Az utóbbi tíz évben Csáth-reneszánszról beszélhetünk: nemcsak a szakemberek, hanem a széles olvasótábor is felismerte a szabadkai szépíró zseniális tehetségét. Csáth ugyanis az emberi lélek ismeretlen és kiszámíthatatlan mélységeit kutatja, a racionálisan fel nem tárható ösztönökről beszél olyan világszínvonalú elbeszélésekben, mint A béka, A varázsló halála, Az Anyagyilkosság, A kis Emma stb. Kötetünk az író legizgalmasabb elbeszéléseit adja közre, köztük egy olyat - A Rosenberg gyakornoka címűt -, amely először jelenik meg kötetben.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!