SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Csizma az asztalon

: Csizma az asztalon

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Harmat

Kategóriák:

Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

131 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963914889x

tartalom:

"Ma már a hősöket nem szeretjük! Sőt, a gondosan megrajzolt és elénk adott példaképeket sem. Történetekre vágyunk, őszinte, kendőzetlen vallomásokra, hozzánk hasonló küzdő és küszködő emberek élettapasztalatának megismerésére. Arra, hogy valaki végre az asztalra tegye a csizmát. Csak egy ilyen gesztus árán válhat, paradox módon, mégis példaképpé. Aki igazat akar hallani életről, hitről, asszonysorsról, egyházról és világról a második világháborús Magyarországon, nem fogja tudni letenni ennek az okos, szókimondó: nem mindennapi asszonynak az életrajzát. Zsindelyné Tüdős Klára úgy írt, ahogy beszélt. S mindig úgy beszélt, ahogy élt. Csak azt mondta, amiben maga is hitt. A múltról ír a mának. Azokról az évtizedekről mondja el az utókornak élményeit s tesz helyükre eseményeket, amelyről Illyés Gyula szerint írja hogy: "amire / ma nincs ige. / Picasso kétorrú hajadonai, / hatlábú ménje / tudták volna csak eljajongani. / vágtatva kinyeríteni. / amit mi elviseltünk, emberek, / amit nem érthet, aki nem érte meg"."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!