SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Csöpi

: Csöpi

Kiadás:

Újvidék-Novi Sad, 1961

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Egy bánáti diáklány történetét mondja el Sulhóf József ebben a regényében. Csöpi, a mű főhőse diáklány, úgy él, úgy gondolkozik, ahogy a második világháború előestéjén egy vidéki kisváros lakossága élt és gondolkodott. De jött a háború, a németek megszállták a várost, az embereknek választaniuk kellett: vagy a németek oldalára állnak, vagy azok soraiba lépnek, akik gyűlölik az elnyomást, az idegen uralmat, a fasizmust. Benn a városban, s künn a határban partizánok szervezkednek, Jugoszlávia Kommunista Pártja szervezi a harcot a megszállók és csatlósaik ellen. Ehhez a harchoz csatlakozik Csöpi és a harcba öntudatos harcossá válik, kinek hősi halálát megsiratta mindenki, aki csak ismerte, szerbek, magyarok egyaránt. Sulhóf József könnyed, élvezetes stílusban meséli el Csöpi hol szeretet és szerelem övezte derűs, hol a halál közelségében szomorkás, de hősi életét.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!