SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Doktor Haydn

: Doktor Haydn

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

623 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633302803

tartalom:

"Szentkuthy Miklós a magyar irodalom egyéni hangú alakja. Regényeiben és novelláiban szabad asszociációs leírásaival, merész szerkezeteivel és túláradóan gazdag nyelvezetével sajátos írói világot teremtett. Ez a hallatlanul érdekes stílus tág teret kap, amikor a XVIII. század eseményekben, különleges figurákban, rikító és halvány színekben egyaránt tobzódó életét írja le. Szentkuthy Miklós regénye a kor panorámájába helyezi művének központi hősét, Joseph Haydnt. A mű három főrészre oszlik. Az elsőben Haydn Esterházy Miklós ravatala mellett tekint vissza elmúlt életére, a második a longoni diadalút leírása, míg a harmadik részben egy fiktív Goethe-tanulmány vonja le a végső következtetéseket Haydn muzsikájáról. A kor ábrázolását segíti elő az is, hogy a szerző több ízben folyamodik ilyen fiktív megoldásokhoz. A londoni fejezetben is, hol Salamon, Haydn londoni impresszáriója, hol a walesi herceg egyik kamarása, hol pedig egy zenerajongó londoni nő álarca mögül szólal meg az író. A regény legnagyobb érdeme, hogy színességével, humorával és szenvedélyességével a haydni muzsika e legfőbb három hangulati-tartalmi tényezőjét eleveníti meg az írott szó művészetével."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!