SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Dolgok öröme

: Dolgok öröme

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963152857x

tartalom:

˝Magyarul szól, ki hallja meg? Kevesen. Ha németül, franciául szólna, világesemény volna -így véletlenre bízva a sorsa, az is, hogy mi tudunk-e róla. De mélyebb sorsa nem véletlenszerű. Az, hogy minek kell lennie. Már előbb elhatározódott, s látszottak jelei. Most itt van, készen és sohase készen, mint maga a világ: a világ újra aktuálissá lett lírai stádiumában lírának kellett lennie. Íme: a nagy líra, mely ritkán jelenik meg, melyben maga a világ szólal meg, a világnak a szíve - nem a kis lírizálás erről vagy arról, a költő ˝szubjektivizmusa˝, a hangulatok, érzelmek és szép gondolatok. Itt maga az anyag, mely megszólal, líra, nem kell egyéb, mint hogy megjelenjen és szóljon a maga nyelvén˝ - köszöntötte Fülep Lajos Lesznai Anna jelentkezését. Lesznai Anna (1885-1966) a magyar művészeti élet páratlan jelensége volt: iparművész, festő, érzékeny intellektusú, gazdag érzésvilágú költő, Kaffka Margit mellett az asszonyi hang legerőteljesebb megszólaltatója háború előtti líránkban, akinek szecessziós ihletettségű költészetét a Nyugat első nemzedéke magához tartozónak érezte. Panteizmusa, ˝kert˝ -élménye, áradó mesevilága, szerelemkultusza a megrendült biztonság és a visszanyert harmónia megörökítése. ˝Mindnyájunk ősi otthonáról szól az ének - mondja róla Fülep Lajos -, az édenkertről, melyet Éva elvesztett és Éva újra megtalált.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!