SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Dőlt vitorla

: Dőlt vitorla

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Könyvben még ki nem adott, új verseit gyűjtötte össze a Dőlt vitorlá-ban Illyés Gyula. A közelmúlt évek lírai termését, amely tartalmilag s formáját tekintve is töretlen folytatása és továbbépítése a nép sorsával és a nép ügyéért való elkötelezettség illyési költészetének. "Úgy állj elő, hogy nem az, mit te írnál: az lesz a mű, mit néped lelke diktál" - vallja az új kötet ars poeticája gyanánt egyik versében, s az olvasó látni fogja, hogy csakugyan az fogalmazódik itt meg most is, amit a közösség lelke diktál, "a szépet, a jót, az igazat méltóképpen, cifraság és nagyképűség nélkül, könnyedén, lelki-szabadon műbe tömörítve". S hogy ez a mondanivaló természetes otthonra lel Illyés költői világában, annak egyszerű magyarázata éppen ebben a költői magatartásban rejlik: Illyés, mint Petőfi, a költői hivatást közösségi funkciónak tartja, s még a XX. századi líra új útjait folytató, modern költői vállalkozásaiban, e kötet prózaverseiben is a kor egyéni és közösségi létének természetéről ad feledhetetlen s éppen egyszerűségében bűbájjal teljes költői szépségű képet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!