SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Édentől Nyugatra

: Édentől Nyugatra

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Arccal zuhanok lefelé. Reflexszerűen előrelököm a kezeimet, arcomat védve elkapom a motor fedelét. Reccsenés, csobbanás. Fejem fölött összecsapódik a víz. Rémülten tágra nyitom a szemem. Görcsösen a motor fedelébe kapaszkodva, gyors tempóban merülök. Füleim pattognak, légszomjam van. Ijedten elengedem, és teljes erővel fölfelé rúgom magam. Látom alattam, ahogy elszabadult motor, mint egy őrült vaspihe, forogva száll lefelé. Minden erőmmel koncentrálok, nehogy teleszívjam tüdőmet tengervízzel. Fejem zúg, szemeim előtt felvillannak az ájulás tompa fényei..." A floridi partoktól majd száz kilométerre, nyílt vízen következik be a baleset. A csónakmotor odavész, a tatrész kiszakadt, emberi segítség sehol. Ez a halálos veszedelmekkel kecsegtető epizód azonban csak egyetlen izgalmas pillanat Vizelyi dokumentumregényéből, amely egy kalandos disszidálás és még kalandosabb hazatérés fordulatos, s izgalmakban bővelkedő történetét mondja el. Azért megy Amerikába, mert bízik abban, hogy a "korlátlan lehetőségek" hazájában érvényesül majd ügyességével, találékonyságával. Ezerféle vállalkozásba kezd. Pincér előkelő szállodában, fegyveres őr áruházban, javító-szerelő mindenes egy bérkaszárnyában, igazgatója egy nyomorékszállónak, mozgó szendvicsárus, sőt föltaláló is. Reményei azonban nem válnak valóra, gyors meggazdagodás, nyugodt élet helyett kiszolgáltatottság, létbizonytalanság, munkanélküliség az osztályrésze. Keserves tapasztalatai arra késztetik, hogy vállalva akár a börtönbüntetést is hazatérjen családjával. Amíg azonban eljut idáig, izgalmas kalandokon, veszedelmes helyzeteken kell magát átvágnia.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!