SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Édes teher. Kisregény és novellák

: Édes teher. Kisregény és novellák

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631520196

tartalom:

Az Édes teher kisregénye és elbeszélései valószerű álomkalandok és álomszerű valóságélmények ötvözetei. Szinte minden történet a férfi és a nő kapcsolatának erőterében játszódik, de jó részük csak részben szerelmi kaland. Jékely írói célja a félelem, a fenyegetettség, az animálisban való megmerülés, az iszonyt is legyőző szomjúság, az irgalmatlan önzés vagy éppen a tiszta, magas rendű öröm "álom-igaz" állapotrajza s a humánus és antihumánus erők küzdelmének bemutatása az emberben és az emberek között. Hősei az élet köznapi dimenzióiból surrannak vagy zuhannak az álomvilág mélyére, s megpróbálnak mentesülni az élet törvényei alól. De arra riadnak fel, hogy ezek a törvények az álomban is uralkodnak, s beteljesedésük könyörtelenül logikus. Az álom Jékely prózájában sűrített valóság, sorsszerűen kibomló élet - a vágyódás, a szorongás és a veszendőség költőien megteremtett atmoszférájában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!