SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Egy az Isten

: Egy az Isten

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

543 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az erdélyi utazást és a regény megírását azonban még mindig sok minden előzte meg. Ezek közt a legfontosabb Jókai és felesége 1876. áprilisi itáliai utazása, amikor lényegében azokat a helyeket járták végig, ahol a regény első részében Adorján Manassé és Zboróy Blanka grófnő megfordul... Ilyen előzmények után augusztus 3-án indul Jókai Erdélybe egyedül, s augusztus 4-én érkezik meg vonattal Kolozsvárra...Az ünneplés java része Torockó határában kezdődött el... Mindez természetesen jólesik az írónak, hiszen páratlan népszerűségét látja belőle ezen a hegyektől körülzárt vidéken is, ahol eddig még sohasem járt. De a hatalmas, maga nemében páratlan élmény az, amikor az útkanyarodóban hirtelen előbukkan a Székelykő, mint egy óriási fehér "csontkoponya", és alatta lépcsőzetesen emelkednek a gondosan megművelt szántóföldek. Ezek látványát növeli hatalmas látomássá az Egy az Isten leírása, a természet és az azt átformáló, meghódító ember nagyszerűségét csodálva meg a látottakban. A félelmetesen a magasba emelkedő fehér sziklabérc a legalkalmasabb természeti keret az ellentéteket kedvelő romantikus írónak a valóság emberi arcának, a mosolygó emberi kultúrának a bemutatására."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!