SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Egy ceruza története; Egy kézikocsi története

: Egy ceruza története; Egy kézikocsi története

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

431 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Tersánszky J. Jenőnek két regénye a rokonság révén került egy kötetbe. Nem egyszerűen a címek hasonlatosságáról van szó, sokkal inkább azonos mondanivalóról. Az Egy ceruza története az első világháború emlékezetes Piave-ütközetének véres eseményeiben a k. u. k. hadsereg és egyben az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlását ábrázolja. A címbe foglalt ceruza, egyik szereplőtől a másikhoz kerülve, maga is részese lesz a háborúnak. A Ceruza párja, a Kézikocsi története, a Horthy-társadalom háborús végnapjait eleveníti fel. A targonca viszontagságai nagyon is emberi történetek; afféle kis keresztmetszetet adnak a történelmi jelentőségű napok Budapestjéről és a pesti emberekről, akik - jellemük szerint - csetlenek-botlanak, elaljasodnak, vagy megmaradnak embernek a nagy viharban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!