SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Együgyü lexikon [Reprint]

: Együgyü lexikon [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Háttér Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tevan Könyvtár

Terjedelem:

69 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Részlet: Kártyás, kártyások (v. ö. kártya). Többnyire férfiegyedek: majdnem kizárólag csapatostul fordulnak elő, gyakran kettes csoportban. Igen ritkán találhatók egyedül. Müködésük jellege nem állás- vagy hivatásszerü, valami a foglalkozás és életcél között: - nem kötött, de állandó. Többnyire nyilvános épületek magánszobáiban tartózkodnak, de vannak fajták, melyek külön helyiségeket épitenek maguknak. Müködésük közben itt szemlélhetők: felismerhetők a kezükben tartott lapok által (lásd: kártya), - nem szabad összetévesztenünk őket a környezetükben gyakran található parazitákkal, az u. n. kibicekkel, melyek külsőleg, összehasonulás (lásd: mimikri) alapján néha feltünően hasonlitanak az eredeti K.-khoz. A kibic-nek két keze és hat lába van: alsó teste székszerü nyulványban van kiképezve, mellyel a földhöz rögziti magát. Arcát kivéve, egész teste bőrrel van boritva, mint az eredeti K.-nak, a mimikri alapján gyakran még ál-erszénye is van. Csontjaiból enyvet főznek, husa némely K. szerint izletes.

leírás:

A Tevan Adolf Könyvnyomdája 1912-es első eredeti kiadása alapján és az 1918-as újabb Tevan kiadás borítójának felhasználásval készült reprint.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!