SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Életem könyve. Naplók, életrajzi töredékek

: Életem könyve. Naplók, életrajzi töredékek

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

517 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632818628

tartalom:

˝Lengyel Menyhért életének története tipikusan XX. századi történet. És szívszorítóan magyar. A századelőn nem volt magyar drámaíró, aki nagyobb fénnyel és reménnyel indult volna Thália meghódítására mint ő. A húszas, harmincas években - az egyetlen Molnár Ferencet kivéve - nincs nála exportképesebb: ő jelenti az összeköttetést a berlini, londoni, New York-i színpadok és Budapest között. [...] A világhírért cserébe azonban - mint Magyarországon szokásos - irodalmi rangja elvesztésével fizet: idehaza kinevezik ˝darabgyárosnak˝, nevét kitörlik az irodalmi köztudatból - és a műsortervekből. A történet itt akár véget is érhetne, ha Lengyel Menyhért nem követi el azt az indiszkréciót, hogy túléli saját legendáját. És ekkor a Lengyel-legenda egyszeriben ellenkező előjelet kap: főhőse többé már nem ˝sikerember˝, ˝színpadi technikus˝, ˝témafabrikáns˝, hanem ˝a világ legidősebb gyakorló drámaírója˝, aki ˝felült egy szekérre Újvárosban és elindult rajta a nagyvilágba˝, aki, bár itthon elfelejtették és megtagadták, mindig ˝magyarul gondolkodott és magyarul álmodott˝.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!