SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Elrepült a gyors idő

: Elrepült a gyors idő

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Szabad Tér Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az író pályfutásának izgalmas tanúsága a könyv. Lapjain megelevenednek a kor jellegzetes sajátosságai, a művészet és az irodalom sok-sok személyisége, a szellemi-politikai vonulatok számos furcsasága. Alkotó évei eredményeit számba véve írásait Nemeskürty hat fejezetbe csoportosította. Egy-egy fejezetben foglalkozik életpályájának a film világához, a történelemmel s végül az irodalommal foglalkozó írói munkásságához kapcsolódó szakaszához, alkotásaihoz. Életpályája azért tanulságos, mert értelmiségi világunk olyan személyisége szólal meg a könyvben, akit a második világháború utáni hatalom képviselői módszeresen és rendszeresen üldöztek vagy háttérbe szorítottak. Később kiderült, hogy ez hasznot hajthat, így lett filmstúdió vezetője. Az első Tűrni és tanulni című fejezet Vörösmarty Mihálytól vett mottójában megfogalmazott gondolat: "És kezdjünk újra tűrni és tanulni. Ez hát a sors és nincs vég semmiben?" Nemeskürty István egész életpályáját végigkísérő életelv. Megvalósulásáról, megvalósításáról tanúskodnak az írások. Nagyon megszívlelendők az utolsó fejezetben Rendszerváltó hétköznapok olvasható írások. (A kéziratot 1998. februárjában zárta le.) A honfoglalásról készített film kapcsán felvillantja az 1990 utáni ország irányítóinak, valamint az ezek szolgálatában működő napisajtó gondolkodását, világát, erről olvasva érthető a fejezet elé írt, Jókai Mórtól vett mottó: Félelemmel tekintem újítástok minden mozdulatát. Elvesztetitek a nemzettel mindazt, amije van, s nem szerzitek meg számára azt, amire vágytok. Könyve utolsó írásában az Európába integrálódó ország és nép gondjait sorolja. Hangsúlyozza: Meg kell határoznunk, önmagunk számára, saját érdekeinket. És ez sürgős, mert az idő száguld!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!