SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Élt: négy boldog évet

: Élt: négy boldog évet

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631503836

tartalom:

A mennyiségileg is jelentékeny életmű sokat sejtető összefoglalása - nyílt lezárása - ez a regény. Fő erénye még: atmoszféra- és miliőteremtő ereje. Szinte minden mozzanat megtörtént eseményre épül, minden egyes név mögött valóságos arckép (jó, közömbös, hitvány és másféle ember) áll. A történet színhelyére mindenki ráismerhet: arra a jellegzetes dunántúli városra, ahol a förtelmes visszásságok, embergyalázások lejátszódtak. Mindez azonban nem egyszerű ismétlés: a történet a szigorúan vett tényeknél több - az írói tartás, felelősség révén. Az emberi kapcsolatok, iszonytató összeütközések mélyén, csakúgy, mint a nyerseségével, különös ízeivel ható párbeszédekben - egyre komolyabb indítékok sejlenek föl. Nemcsak a fejlődő városra jellemző pletykák, intrikák, helyezkedések, kicsinyes számítások, aljas manőverek burjánzását láttatja az író, hisz a sűrített levegőjű, aprólékos megjelenítésnél fontosabb az összbenyomás hitelessége s az őszinte önismeretre ösztönző bizalom igénye. Amire csak a minden korlátot átszakító, eszményi tisztaságú szerelem képes... Sásdi Sándor nemcsak kitűnően ismeri ábrázolt világát, hanem belülről érzékeli feszültségi pontjait is. A "rettegés óráiban" megnyíló vagy becsukódó kis- és nagykapuk mögött a tragikus sorsok egész vonulatát mutatja meg - bőrén, leplezetlenül -, amikor naponta megméretik az emberség, s előbb-utóbb mindenkinek színt kell vallania, bárhogy gondolja is...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!