SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Elysium

: Elysium

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

468 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632701399

tartalom:

Az 1944-es nyár gonosz zűrzavarában a csendőrök a budai utcán elfognak egy tízéves kisfiút. Szekeres Gyurka apja ismert tudós, nemrég még tekintélyes ember, mindent megpróbál a gyerek megmentésére, de még akik nem is hagyják cserben jó barátai és befolyásos ismerősei közül, azok is tehetetlenek az országra nehezedő nyomással szemben. A kisfiút útnak indítják, és elkerül egy rejtett, észak-németországi különleges lágerba. Itt sajátos, torzan paradicsomi viszonyok között él egy egész gyereksereg, ikrek és egyéb orvosi kutatási alanyok, fiúk és lányok, a világtól teljesen elkülönítetten. Lassan elszakadnak mindentől, régi életük már csak néha-néha bukkan fel, mintegy ködfátyol mögött. Játékként végzett munka, jutalomként adományozott játék, ábrándos gyerekszerelem közt telnek itt Gyurka napjai. Aztán egy téli reggelen, mikor a szövetségesek megközelítik a tábort, a gyerekeket beterelik a gázkamrába és meggyilkolják. Eközben az eltűnt kisfiú csillagképe alatt múlnak a Szekeres család és barátaik gyötrő napjai. Itt is sajátos, irreális élet alakul ki: bukjálás, a menekülés, az álruhák alvilága. A fasizmus minden borzalma torzan derűs, groteszk helyzetek hátterében mutatkozik meg a maga egész, szörnyűséges valójában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!