SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Emberi méltósággal

: Emberi méltósággal

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Emberi méltósággal" a címe válogatott írásainak, mert alapvető bennük a magatartás: méltósággal élni, a legmélyebbre süllyedt és elaljasodott világban: a két háború között. Senki sem képviseli jobban e kor ifjú nemzedékének fojtott lázadását, humanista felháborodását és szívós harci kiállását a háború és az embertelenség ellen, mint ő azokban a cikkekben, esszékben és karcolatokban, melyeket e kötet gyűjt egybe. Világosan látta közeledni a vihart és reális látomásai voltak az apokalipszis modern lovasairól: a fasizmus barna, fekete és zöld barbárairól. Bálint György egyike azoknak a világviszonylatban is kevés kiválasztottnak, akikben a mély műveltség és a bátor humanizmus a vérbeli író humorával és kifejezéskészségével párosult. Ez magyarázza, hogy írásaiból nemcsak fény és hit sugárzik, hanem azok maradandó irodalmi értékek és élvezetes olvasmányok is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!