SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Emlékezések

: Emlékezések

Kiadás:

London, 1971

Kiadó:

Szepsi Csombor Kör

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

950045667

tartalom:

"Angyal Dávid (1857 - 1943) itt közreadott visszaemlékezéseit 1943-ban, a magyar történelem egyik kilátástalan pillanatában vetette papírra. A 86 éves tudós a Kiegyezés utáni kor gyermeke, loyalitásait a "deáki tett"-hez való ragaszkodás határozta meg. Emlékei a 19. század elejével kötnek össze bennünket; tisztelt tanára Toldy Ferenc, a "magyar ikrodalomtörténetírás atyja" még személyesen ismerte Kisfaludy Sándort, Angyal pedig a ma élő történészek legidősebb generációját tanította. [...] Mint meggyőződéses royalista csak azt fájlalta, ha "elődeiről nem volt lehetséges kedvezően nyilatkoznia." Angyal kiváló megfigyelő, néhány aprósággal, vagy egy-két határozott vonással eleven alakokat teremt, emlékezete nem csak a "régi jó világ" nosztalgikus vonásait idézi, de kora fonákságait is tollhegyre tűzi.[...] Angyal Dávid emlékezéseihez Dr. Péter László, a Londoni Egyetem Szláv- és Keleteurópai Intézetének tanára írt bevezető tanulmányt, melyben a történetíró Angyal Dávid munkásságának néhány sajátosságát elemzi és politikai nézeteinek kialakulását vizsgálja meg. A kéziratot Dr. Czigány Lóránt - a Kaliforniai Egyetemen a magyar nyelv és irodalom tanára - rendezte sajtó alá és látta el jegyzetekkel. Az olvasó eligazodását a kortársak világában gondosan szerkesztett névmutató könnyíti meg."

leírás:

Megszűnt könyvtár bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!