SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Emlékiratok könyve I-II. kötet

: Emlékiratok könyve I-II. kötet

Kiadás:

Pécs, 1998

Kiadó:

Jelenkor Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

465 p., 529 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A könyv lapjain három "emlékirat" váltakozik; az első egy fiatal magyar íróé a hetvenes évekből, aki éppen a hajdani NDK fővárosában, Berlinben tartózkodik, s ott bonyolult szerelmi kapcsolatba kerül egy ifjú német költővel és egy nagy színésznővel; a második német történet a múlt század nyolcvanaskilencvenes éveiből - egy regény a regényben, amit talán az író vet papírra berlini kalandjai szüneteiben -; a harmadik a körülbelül 1953-tól 1957-ig tartó néhány év története, a regénybeli fiatal író gyerekkora: viszonya apjához, az ügyészhez, beteg édesanyjához, iskolatársaihoz és -társnőihez, a szülők börtönből szabadult barátjához. Ez a történelmileg, politikailag és kulturálisan egyaránt dús anyag elsősorban azon a közegen keresztül mutatkozik meg, amelyet a test költészetének lehetne nevezni: itt minden esemény egy-egy testi érintkezésben fedi föl magát, a kéz legparányibb rezdülésétől az egynemű párok összefonódásáig. Nádas műve a szónak mára sajnos elhomályosult értelmében erotikus: minden emberi érintkezés, mindennemű nem eltárgyiasodott kapcsolat elfedett-elfojtott titkait hozza felszínre. A regény első megjelenése (1986) óta komoly nemzetközi sikert aratott - főleg német nyelvterületen -; valószínű, hogy az írót a fordítások során mutatkozó nehézségek is figyelmeztethették néhány megoldatlanságra, ezért a mostani, harmadik magyar kiadás javított szöveget tesz közzé, ám a beavatkozás csupán a mű stiláris rétegét érinti. - A regény az újabb magyar széppróza egyik alapműve: feltétlenül érdemes a modern irodalom kedvelőinek figyelmére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!