SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Én, Viola

: Én, Viola

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Stella Adorján (1897 – 1967) újságíró, humorista, műfordító, színpadi szerző. Előbb vidéki lapoknál, 1921-től az Est-lapoknál, 1939-től a Magyarország szerkesztőségénél dolgozott. Tagja volt a Koncert hangversenyiroda igazgatóságának. 1945 után a Világ c. lap olvasószerkeztője, később a Szabad Száj, a Független Magyarország, 1952-től a Lúdas Matyi belső munkatársa volt. Színes riportjai, színházi kritikái és humoreszkjei a Magyar Nemzetben is megjelentek. Több mint száz színművet fordított magyar nyelvre. Vígjátékai közül a Békeffi Istvánnal közösen írt Méltóságos asszony c. darabjával (1935) érte el a legnagyobb sikert. Harmat Imrével és Lakatos Lászlóval közösen alkotott operettjei is népszerűek voltak. 1945 után Janika (Békeffi Istvánnal, 1946) c. vígjátéka és ebből készült filmje (Békeffi Istvánnal, 1948) hosszú ideig műsoron volt.

leírás:

Cellux-szal ragasztva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!