SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Eötvös József

: Eötvös József

Kiadás:

Budapest, 1953

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

418 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Sőtér István monográfiájának második, átdolgozott kiadása magában foglalja mindazokat az újabb eredményeket, amelyek részint a szerző kutatásai, részint az egész magyar irodalomtudomány 1953, a mű első kiadása óta kialakult szemlélete és módszere folytán adódtak. Érvényesülnek benne a szerzőnek a Világos utáni irodalom jelenségeivel, a magyar liberalizmus és az 1848 előtti és utáni irodalmi irányzatok folyamataival foglalkozó korszakmonográfiájának (Nemzet és haladás, 1963.) elvei. Az első kiadás óta közreadott Eötvös-levelek és -szövegek felhasználásával részletesen tárgyalja az író pályaképét, behatóan elemzi nagy regényeit, politikai és államtörténeti műveit, s bemutatja a körülötte kialakult ún. centralista csoport tevékenységét. A kor politikai viszonyainak, filozófiai és világirodalmi irányzatainak szem előtt tartásával tárgyalja a szerző Eötvös közoktatási reformjait és korának nagy politikusaival, Kossuthtal, Széchenyivel, Deákkal való kapcsolatát. Rendszerezi Eötvös regényírói művészetének sajátosságait és elméleti következtetéseket von le a romantika és a realizmus irányzatainak összefüggéseiből."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!