SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
...és így írunk mi!

: ...és így írunk mi!

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor Karikatúra

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Három-négy esztendeje vont bűvkörébe a paródia varázslatos műfaja. Nincs író, akit ne izgatnának egy kissé a pályatársak mesterségbeli titkai. Egy-egy irodalmi karikatúra tehát afféle nyomozóút: kikutatja, hogyan is csinálja Iksz vagy Ipszilon. Ám ez eddig csupán utánzás volna, tehát afféle majom-szórakozás. Az igazi paródia azonban több ennél: a kritika egyik ága. Nem üt vele az írója, mint a kritikus néha a kritikával, sosem dorongol, ütése nem fáj - legföljebb csíp. Mint a csalán. A kritikától még az is megkülönbözteti, hogy - Karinthy Frigyes óta - nem szokás megsértődni miatta. Ebben is emlékeztet a csaláncsípésre. Akit bottal ütnek, joggal megsértődhetik. De akit a csalán csípett meg? Még a helyét sem tanácsos vakarni, mert könnyen elmérged, akár az igazi csalánmarás. Egy a titka: jó arcot kell vágni hozzá, s legfeljebb sziszegni, vagy a helyét fújogatni. Elmúlik. De azért közben azon sem árt eltűnődni: a csalán volt-e a hibás, vagy mi tévedtünk bozótos ösvényre..."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!