SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fancsikó és Pinta

: Fancsikó és Pinta

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632702166

tartalom:

"Két évtizede jelent meg először a Fancsikó és Pinta, Esterházy Péter első könyve. Az ifjú kritikusok lelkesen üdvözölték, meg is szavazták "1976 legjobb első prózaköteté"-nek. Új volt a hang, a megszólalás tónusa. S hogy radikálisan új ez a próza, az talán még inkább kiderült a rá egy évre, 1977-ben megjelent Pápai vizeken ne kalózkodj! novellaszövegeiből. Nem burok a gyerekkor, nem álomvilág az álmok és fantáziák világa. A gyermekek élete teremtő lét, gondolkodásuk csupa kritikus, pontos észlelet. Külön varázsa, sőt titka a Fancsikó és Pintának, hogy a háttérben nagyon finom utalásokkal az is jelen van, ami nem elsődleges tárgya: az ötvenes évek - a felnőttek világa. S jó olvasni ezt a két korai Esterházy-prózát azért is, mert meggyőződhetünk róla: szerzőjük huszonöt évesen is mindent tudott az írásról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!