SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Farkasűzők

: Farkasűzők

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

370 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632702239

tartalom:

"Az én nagyszüleim csak százötven évvel ezelőtt telepedtek meg az akkor már félezer éves városban. Dévény felől jöttek ők is, mint azok a legrégebbi lakók, akik a Várat építeni kezdték. A Vár a Heunburgból Magyarhonba települt Güssingi nemzetségé volt, amelynek leghíresebb tagja: Iván, a Ragadozó Farkas. A hajdani várból megmaradt mohos falak között rabló-pandúrt játszottam gyermekkoromban; már akkor és azóta is sokat meséltek nekem régi eseményekről a vaskos tornyok és az omlatag bástyák. Az ősi falak az új telepesek kései utódjának elmondták, kik építették várrá és várossá, kik és hogyan védték meg őket. Él a történelmi múlt a mai polgárokban, a szabadság kivívóinak, a köcsögkészítőből lett hadvezérnek és harcos társainak, a Ragadozó Farkas elűzőinek utódaiban is. Dicső őseikről jegyezte föl az itt következő történetet a krónikás: Kőszegi Imre"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!