TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Fekete nappalok, fehér éjszakák

: Fekete nappalok, fehér éjszakák

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„Szudy Elemér könyve – Fekete nappalok, fehér éjszakák – napló formájában közli a szerző élményeit, impresszióit, széljegyzeteit «a nagy mithosz»-ról. Ez a forma ezúttal nemcsak tudatos, hanem szerencsés is. Elfér benne a reális megfigyelés mellett egy novellaszerűn odasóhajtott költői kép, sőt lírai ellágyulásból fakadó hangulatvers, aztán néhány aforizma (világító pisztolyok a szerző gondolkodásába) és még sok egyéb. Ennek a formának még az az előnye is van, hogy az élményeket a maguk frisseségében, rapszodikus változatosságában kapjuk. Tarka változatossága oly szélviharra emlékeztet, amely a földről egyformán fölkap szemetet és kincset. De maga a háború is ilyen, ahogy fölkapja, dobálja és mindenféle új, meglepő helyzetekbe sodorja az ember jó és rossz tulajdonságait. A vándor, aki ezt a memoárt írja, a száguldó halál országútját járja. Minden háborús írásnak a halál adja meg mintegy szürke, monoton hátterét. De tudvalevően épp a szürke, egyforma háttérből emelkednek ki a leghatásosabban a színek. Azok az alakok, azok az esetek, történetek, amelyek ebben a könyvben felsorakoznak, épp az életveszélyesen szürke és misztikusan egyforma háttér következtében színesednek meg.
Lírai napló Szudy Elemér könyve.
Blasco Ibaneznek, a néhány évvel ezelőtt elhunyt spanyol írónak van egy regénye, amelyet különösen filmváltozata tett világhírűvé: «Az Apokalipszis hét lovasa». Anélkül, hogy a spanyol író érdeméből és világhíréből egy szikrányit is le mernék törni, megállapítom mégis, hogy Ibanez könyve lényegében oly ember műve, akinek óvatosan megmutattak egy működésben lévő lövészárkot. Ez a magyar könyv viszont olyan, hogy még szinte frissen és melegen érezzük belőle az Apokalipszis hét paripájának fújó leheletét.” Szini Gyula ismertetőjéből

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!