SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fény és árnyék

: Fény és árnyék

Kiadás:

Toronto, 1982

Kiadó:

Vörösváry Publishing Ltd.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

479 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

0920004113

tartalom:

Nagykovácsi Ilona előadóművésznő. Artistaként kezdte pályáját, énekelni tanult, majd elvégezte Rákosi Szidi Színiiskoláját. A Royal Orfeumhoz szerződött, ahol Békeffi László, Vadnay László darabjaiban játszott. Első igazi sikere Losonczy DezsőSzenes Andor Egy kis tüzet kérek c. és Losonczy DezsőVárnai Zseni Ezüstróka c. sanzonja volt. 1933 őszén az Andrássy úti Színház, 1934 őszétől a Terézkörúti Színpad tagja, ahol 1936-tól Ady-dalokat is énekelt Kurucz János megzenésítéséban. A 40-es évektől gyakran szerepelt a rádióban, Polgár Tibor zeneszerző-karmester irányításával, aki második férje lett. 1941-ben játszott a Madách Színházban. A Zak-n, a Vigadóban koncerteket adott. 1944. márc. 19. után nem lépett színpadra. 1945 után tagja a Pódium Kabarénak, 1954-ben a Vidám Színpadnak, majd kávéházakban énekelt. Jelenleg Torontóban él, ott jelent meg Fény és árnyék c. önéletrajza

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!