SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Férj és nő

: Férj és nő

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kemény Zsigmond művei

Terjedelem:

619 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A kötet három kisregényt tartalmaz. A szerelmi szenvedély ábrázolásának csontig metsző realizmusa és a "társadalom sebeinek feltárása" ezekben a művekben olyan írói teljesítmények, melyek múlhatatlan frissességükkel meglepik a mai olvasót. A Férj és nő az arisztokratizmus, a múltba visszahúzó romantika és a bűnös felelőtlenség fölött mond ítéletet; a regény eszményi tisztaságú alakja a polgári származású Eliz, akit az arisztokrata Kolostory Albert csak sértett hiúságból vesz feleségül, s akihez lelkiismeretlenül hűtlenné válik, amikor a szabados életű Iduna grófnő démoni vonzásába kerül. A Ködképek a kedély láthatárán a rögeszmés megszállottság és az embertelen rendteremtés regénye. Jenő Eduárd végül magába roskadva, eszelős öniróniával adja föl elveit. A Szerelem és hiúság-ban Sarolta és Coranini házasságának harmóniáját a női tetszeni-vágyás bontja ki. Sarolta nem tudja elviselni a hódításairól híres Romvay számítóan tettetett közönyösségét, és csapdába esik. A meggondolatlan könnyelműség motiválásához és a végzetes bűnhődés drámájához itt is nagyszerű, izgalmas korrajz társul.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!