SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Finnegan halála. Új versek

: Finnegan halála. Új versek

Kiadás:

Pozsony, 2001

Kiadó:

Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

60 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8071493236

tartalom:

"Boldogult gyermek- és ifjúkoromban még gyakran hallottam a "majd lesz valahogy", "még sosem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna"-féle népi bölcsességeket. Ma már egyre kevesebbet, szinte sosem hallom őket. S a túlélésnek, a Vicó-i "örök visszatérés" hitének ez a népi feladása azon tragédia végjátéka, amelyet Nietzsche prológusa, az "Isten meghalt" borzalmas mondata nyitott meg. Ma már úgy tűnik, nemcsak az emberben élő végtelen, s nemcsak a természeti készletek, a víz, a levegő, az ásványaink lelőhelyei fogynak el/apadnak ki, hanem kimerülőben van az emberi lényeg, az élet akarása is. A Finnegan ébredése című Joyce-regényben az ír vásári dalocskák bohókás figurája, az egyszer egy létráról lezuhant és szörnyethalt kőműves, Tim Finnegan, a mű főhőseként támad föl, s kicsit az egész könyvnek az "örök visszatérés mítosza" a témája. Az én verseim Finneganje is meghal, de már semmilyen alakban nem támad föl. A függőónja kötelére akasztja föl magát a d.-i félig kész templom tornyában. Iszonyatosan megnyúlt teste napokig harangoz. Harang, amely önmagáért szól. Mint a vers a huszonegyedik század elején."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!