SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fogságom naplója

: Fogságom naplója

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A magyar emlékirat irodalom klasszikus darabja Kazinczy Ferenc "Fogságom naplója". Irodalmi kiválóságára már több mint száz esztendeje felfigyelt az olvasók tábora és az irodalomtudomány. Felismerte benne a töretlen hűség, a tényleírásban rejlő erő puritán és mégis magasrendű értékeit. S a mű olvasása nyomán egyre gazdagabban tárulnak fel Kazinczy memoárjának szépségei, emberi tartalmai. Izgalmas egységbe foglalja ez a fegyelmezett mű a részletek pontos realizmusát az egész történelmi helyzet igaz szemléletével. Az ember és a kor plasztikusan bontakozik ki előttünk az emlékirat lapjain. Egy börtönőr jelleme vagy egy fogolytárs karakterrajza, a bécsi hatalmasságok várt döntései és a hazához fűző vonzalom egyszerre, egymásba fonódva adnak képet arról a korról, amely várbörtönökbe zárta a haladás, a szellem embereit - akarata ellenére is felkészítve őket új, szívós küzdelmekre az emberi felemelkedésért, a nemzeti haladásért.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!