SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fogy a virág, gyűl az iszap. Önéletrajzi visszaemlékezések II.

: Fogy a virág, gyűl az iszap. Önéletrajzi visszaemlékezések II.

Kiadás:

Bukarest, 1984

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

609 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kimeríthetsz a folyóból egy kanta vizet, aztán még egyet, akár ezerig. Sorakoztathatod azonban egymás végtébe a kantákat, az mégsem a folyó! Az megy tovább a maga útján, folyik vagy éppen hömpölyög, a meregetést meg sem érzi, a csepp a csepptől el nem szakítható. És a kimeregetett víz nem idézi a folyót... Így képzelem az ember életét is: perc a perctől, nap a naptól el nem szakítható. Életed minden percében ott van az is, amely előtte járt, s benne áramlik már az is, amely utána jön. Kiszakítani csak úgy lehet belőle, mint - egy kantányi vizet a folyóból... Dehát van-e értelme akkor az önéletrajzi írásnak? Ha ez is csak amolyan kantával való meregetés? Megismételheti-e ez egy élet folyamatát? Bizonyára nem. Már csak azért sem, mert minden perc olyan gazdag lehet, annyi lelki rezdülés, annyi biológiai titok bújhatik el benne, hogy teljes értelmét felfogni sem tudjuk. Sok percünk, napunk igazi tartalmát talán fel se ismerjük, észrevétlenül iramlik el, mint a vízcsepp milliárdnyi társa áradatában... Mégis meg kell találnunk azt. Meg kell találnunk az egymásba kapcsolódó percek folyamatában. Meg kell találnunk a végén életünk egészében is, hogy nyugodtan halhassunk meg. Ennek a törekvésnek talán tökéletlen, de emberi eszköze a kantával való meregetés. Most teszem ezt, öregkorban. Mert akkor, amikor annyi virágos ág hajlott fölém, nem is gondoltam rá, hogy lassan nemcsak körülöttem, hanem bennem is megváltozott valami, hogy szívemben és eszemben egyaránt átléptem az ifjúkorból a férfikorba, amelyben egyre kevesebb lett fejem fölött a virágos ág, és egyre több iszap gyűlt meg alattam egy-egy partkanyarban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!