SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fönn a Jeruzsálemhegyen

: Fönn a Jeruzsálemhegyen

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631534553

tartalom:

Sarusi 1981-ben keletkezett "munkáskarrier-regényét" veheti most kézbe az olvasó. Míg eddig megjelent kisregényeiben s Magyar Krisztus című családregényében a szerémségtől az Alföldön át Erdélyig húzódik a megjelenített magyar táj s emberírói földrajza, e munkájában a pannon világ, az előbbiektől polgárosultságával, nyugatiasabb műveltségével elütő Dunántúl mutatkozik be. A valahol Alsó-Pannonországban, valamilyen Tó mellett, az alacsony-Kőrisnek nevezett havas alatt, előbb a Jeruzsálemhegynek nelvezett faluban, majd a környék központjában (megye, járás? Sarusinál "szék" székhelyén), Esseghvárott játszódik a regény, amelynek első oldalain a főszereplő, Tányérnyaló pincérinasként buzgólkodik, hogy a történet az emberileg bukott vezérigazgató már-már tragikus (időnként tragikomikus) önmarcangolásával záruljon. A karrierregény azt a folyamatot mutatja meg, amely a szegény sorsú, ám tehetséges fiatalt - az 1960-as, 1970-es években - előbbre viszi, de végül is saját családjától (és saját magától) is elidegeníti. Tányérnyaló, aki inasként éhenkórászsága miatt kapta e gúnynevet, a történet végén nagy hatalmú, sikeres, ám mégis meghasonlott emberré válik. Aki tudja: "Az élethez, hiába, ész is kell", de arról mintha mind gyakrabban megfeledkezne, hogy némi erkölcsi tartás sem árt. Pedig a kísértés, minél magasabbra jut valaki, annál nagyobb...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!