SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Forró hamu

: Forró hamu

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

652 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631401308

tartalom:

"Szélpál Árpád író, költő, művészetkritikus 1939 óta él Franciaországban. Itthon cselekvő részese volt a századelő egyik legizgalmasabb irodalmi, képzőművészeti mozgalmának, a magyar aktivizmusnak. A Ma című folyóirat munkatársa 1917-1919 között. Kassák Lajos tanítványa, József Attila is jó barátja. A Népszava irodalmi rovatának vezetőjeként 1934-tól sokat tett azért, hogy a lapot az igazi irodalom szolgálatába állítsa. A Népszava tudósítójaként érkezett Franciaországba 1939 januárjában. A német megszállás első két évében is, valamint 1945-től 1948-ig, küldte haza írásait. 1945-től Aurélien Sauvageot mellett dolgozott Párizsban a Francia Rádió akkor alakult magyar osztályán. A fordulat évétől megszakadt kapcsolata Magyarországgal. Az elmúlt években két magyar és egy francia nyelvű verseskötete látott napvilágot Párizsban. 1927 óta a Forró hamu című emlékirat az első Magyarországon megjelenő kötete. A könyv mindenekelőtt tiszteletadás a szülőföldnek, a mesternek, az elveszett barátoknak, és hiteles vallomás a Ma harcairól, 1918-1919 forradalmairól, a Tanácsköztársaságot követő megtorlásokról, a börtönévekről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!