SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fortéjos Deák Boldizsár memorialéja

: Fortéjos Deák Boldizsár memorialéja

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Modern írót érdekelhet és mulattathat ez a visszatérés a régi, túlhaladott, de azért mindig bájos formához és hanghoz, amely különösen alkalmas az erotikum humorának diszkrét megszólaltatására s az egész játék felelősségének javarészét áthárítja az originálisra, amit tréfálkozva utánoz. Maga a mód, ahogy ez a játék csinálódik, természeténél fogva humoros és ezt a humort teljessé teszi a nyelvvel való játék. Ez a nyelv éppen olyan apokrif módon régies, mint maga Fortéjos Deák Boldizsár alakja s mint a történetkék maguk: régies, de nem régi, filológiai hűséget affektál és minduntalan elárulja magát modern szavakkal és szólásokkal, az avatag szavak mai raffinált stílusfűzéssel vannak összerakva, mindig érezni, hogy valaki tréfából beszél Apafi Mihály korának nyelvén. Ez a különös, de nagyon kedves nyelvjáték - a történetkék legjobb ízesítője, - külön e célra megteremtett stílus. Feltétlen biztonsággal van keresztülvive, egyetlen zökkenő nélkül. A stílusbiztonság, amely legyőzendő akadályokat állít önmaga elé, feltünő jelenség ma, amikor jó írók is sokszor ijesztő pongyolaságait követik el a magyar stílusnak." Nyugat, Schöpflin Aladár

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!