SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fresque

: Fresque

Kiadás:

Paris, 1958

Kiadó:

Éditions du Seuil

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Francia nyelv

Nyelv:

Francia

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Freskó: falfestmény, mely a tarbai református parókia vén cselédjének fügekerti háza falán rejtőzik, egy lepedő alatt. Oda festette gyermekkorában Annuska, a tarbai pap kisebbik gyermeke családtagjai képét. A Freskó képalakjai a regény fejezetei folyamán megelevenednek: Annuska, aki, hogy festő lehessen, elhagyja apja házát. Kilenc évi távollét után hazatér anyja temetésére, s a halott papné ravatala mellett a tarbai ház minden lakója megmutatja igazi arcát, a merev festményfigurák megmoccannak, megszólalnak, életre kelnek. A regény tizenhárom óra alatt lejátszódó cselekménye négy generáció életének legdöntőbb eseményeit rögzíti, nyolcvan esztendő történelmi és társadalmi változásait, melyek irányt szabnak Tarba jellegzetes alakjainak. A reggeli s esti harangszó közé zárt eseménysorozat gyermekek, asszonyok, aggok, cselédek, papok, művészek hallgató nyelvét oldja meg: tizenhárom óra tartama alatt mindenkiről, elevenről s holtról egyaránt kiderül a letagadhatatlan valóság. Az esti harangszóra induló gyorsvonat véget vet a varázsnak: elviszi Annuskát művészetének betelése, a jövendő felé, ahová tartozik, s maga mögött hagyja Tarba lakóit, hogy megküzdjenek életük törvényeivel, s ha le tudnak számolni a sorsukat gúzsba kötő múlttal, valami szabadabb, emberibb jövő felé induljanak, s ha nem, együtt pusztuljanak a múlt erődjével: Tarbával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!