SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Furcsa, idegen szerelem

: Furcsa, idegen szerelem

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

334 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Trópusi szigetemen néha összeülnek az öregek, és elmesélik egymásnak az évszázad egyetlen eseményét, az 1928-as hurrikánt, amely kis híján komoly kárt okozott a Kordillerák kávéültetvényeiben. Mélán bólogatnak, szivárgó, fátyolos szemükben mázsás unalom. Minket, magyarokat elkényeztetett a történelem. A mai ötvenévesek még emlékeznek a "boldog békeidőkre", nagyapám még a milleniumról és a Nagy Háborútól mesélgetett nekem. Mi azután túléltük a másodikat, specialistáivá váltunk a legkülönfélébb békés átmeneteknek, feudalizmus, kapitalizmus és szocializmus között vice versa és szocializus között vice versa és ad infinitum. Volt itt, aki egymás után négy ország állampolgára lett, anélkül, hogy elhagyta volna szülőfaluját, mások a nagyvilágban csavarogva gyűjtögették az állampolgárságokat. Ebből az utóbbiból: a csavargás élményanyagából táplálkozik az itt közreadott válogatás, amelyben harminc év kisprózai termésével találkozik az olvasó. Nyugati a szem, és talán itt-ott a technika, hiszen életemnek több mint a felét éltem le a Vadnyugaton, mégis úgy érzem, hogy amit művelek, magyar irodalom. Öt, 1965 és 1986 között, Münchenben, Párizsban és Chicagóban két-háromszáz példányban megjelent füzet írásaiból merít tehát ez az összeállítás. A háttér: nyugati életem kulisszavilága, Franciaország, a dél-spanyol tengerpart, Amerika, és az apró karibi sziget, ahonnan - mint a madárlátta kenyér - megtér mos a magyar olvasó asztalára ez a talán furcsa, szokatlan, ám érzésem szerint autentikus és megszenvedett kötet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!