SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Füstös képek

: Füstös képek

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

30 év

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632709055

tartalom:

"A regény gazdag és drámai életanyagot feldolgozó, nagy művészi erejű híradás saját gyerekkoráról, a cigányság akkori - háború előtti - életéről. Művének egyik rétege: egy lapról lapra fokozódóan izgalmas pikareszk. A csendőrök elől menekülő cigánykölyök egymásra következő kalandjai, a túlfűtötten mozgalmas cigányélet naturalisztikus őszinteséggel, egyben romantikus színekkel ábrázolt jelenetei: őrjöngő tömegverekedések, agyafúrt lóvásárok, kegyetlen népítéletek... De nemcsak "civilizáción kívüli" gátlástalan természetességüket tárják elénk ezek a képek és jelenetek, hanem világuk ravasz derűjét, őszinte gyöngédségét és igaz líráját is. Lakatos Menyhért könyve azonban jóval több izgalmas kalandregénynél. Évszázadokon át megőrzött szokások, különös rítusok, babonák és mesék foglalata, a múlt továbbélése a jelenben, a regény jelenében - tehát a cigánysors mítoszi erejű látomása is. A regény azt a pillanatot ragadja meg, amikor ez az ősi múltból jelenig ívelő folyamatosság mindinkább összetöredezik, amikor elérkezik a mítosz alkonya. Amikor már nem lehet élni a mítoszt, csak leírni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!