SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Füveskert 1954-1995

Füveskert 1954-1995

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Stádium Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638519657

tartalom:

Amikor Galilei (meghurcolt, keserű aggastyán), a hatalom - ekkor sem rendhagyó módon: a testet öltött butaság - foglya, a kinyíló börtönajtó küszöbén kijelentette, hogy mégis mozog a Föld, a helyzetet két egymással szöges ellentétben álló tény jellemezte. Tény, hogy Galilei fölfedezése - mindent eldöntő erejű élménye - akkor már egyáltalán nem egyedül az övé volt, hanem a művelt Európa királyi, hercegi udvaraiban és a legmagasabb papi körökben (a pápa közvetlen környezetében is) sok gondolkodó fő látta úgy, hogy a gömbölyű Föld a Nap körül forog, és - legalábbis meghitt körben - egyre hangosabban (és világosabb eredménnyel) folyt az emberre ebből fakadó következmények latolgatása. Ám, mint a csapdára a csapóajtó, mégis a másik tény csapódott erre a történelmi helyzetre. Az a tény, hogy soha nem volt még az emberségéből annyira kivetkőzött és az értelemmel szemben állig fölvértezett az uralmát féltő, vakult hatalom, mint ugyanekkor.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!