SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gróf Zrínyi Miklós prózai munkái

: Gróf Zrínyi Miklós prózai munkái

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Magyar Szemle Társaság

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Amikor a Magyar Szemle Társaságtól azt a megtisztelő megbízást kaptam, hogy állítsam össze egy új kiadás számára Zrínyi Miklós gróf hadtudományi és politikai írásait, Kazinczy Ferenc szavai jutottak eszembe, amelyeket Zrínyi egyik prózai munkájáról mondott: "Életem legszebb órái közé tartozik az, melyben és az általam annyira szeretett Zrínyinek ezt a munkáját is olvashatnám." Zrínyiről általában tudjuk, hogy az akkori magyarság - tehetségekben nem nagyon gazdag - világának egyik legműveltebb, legjellemesebb embere, egyúttal legnagyobb klasszikusa volt, de prózai műveit ma már sajnos nem sokan ismerik. A prózaíró Zrínyi munkáit kellett tehát a feledés homályából előhozni, hogy azokat a magyar közönség az eddigi lehetőségeknél jobban megismerhesse és felismerhesse bennük a legnagyobb magyar értékek egyikét, a török hódoltság korának legnagyobb, nemzetnevelő tanítómesterét."

leírás:

Első szennylapján tintás bejegyzés.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!