SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gyász

: Gyász

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Gyász Németh László "görög korszakából" való: a regény főhőse Kurátor Zsófi, ez az egyenes derekú, önpusztító büszkeségű fiatal parasztasszony a görög drámahősök gyilkos méltóságával viseli a sorscsapásokat, férje és kisfia halálát. Kurátor Zsófi köré erőteljes kontúrokkal rajzolódik oda a drámák sűrű levegőjét lélegző közönség, a két háború közti, még felbomlatlan vagyoni tagozódást mutató falu görög kórus gyanánt a társadalmi hovatartozás törvényei szerint vergődő gazdag és kevésbé gazdag parasztjaival. A sötét , intrikus képmutatás kétségbeejtően fullasztó légkörében még hatalmasabbra nő a főhősnő tragikus alakja, a szép egészséges fiatalasszonyból ,aki előtt egy-egy pillanatra még felvillan az újrakezdés lehetősége, ebben a "mit szól hozzá a falu"-légkörben a szemünk előtt lesz magányos, gyűlölködve védekező, szikár temetőjáró: élő halott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!