SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gyász tarkában

: Gyász tarkában

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kifejezi azt a meggyőződésemet, hogy irodalomban, művészetben semmi sem veszélyesebb a rutinnál. Az újat és megint újat firtató írói magatartás számíthat csak az olvasó figyelmére. Arra, hogy a puszta időűzés helyett érzéseket ébreszt, gondolatokat kelt - talán tartósabbakat, mint amilyenek a lapozással elröppennek. A kötet első novellái szemközeliek. A magány, a szerelem, a mai szülő - mai gyerek kapcsolatának kérdőjeleit a közvetlen valóságba akasztják. Tapasztalataink premier plánjába. Aztán távolodom az otthontalanságaival együtt is otthonos világtól. Távolodom, hogy közelítsek: egy rejtettebb valósághoz. Egyik novellám főhőse: keresztespók. Eredetileg önző és társtalan, míg egy család ablakára telepedve, föl nem fedezi az együvé tartozás szépségeit. Mind többet és többet kell azonban észrevennie az egyéni érdekek durva csatájából is... Aztán még inkább távolodom... évezredek messzijéből a görög mitológia isteneit hívom. Hogy még inkább közelítsek az alapokhoz, valami lényegeshez, ami éppannyira ősi, mint amennyire modern. Főhősül itt Héphaisztoszt választottam - nem véletlenül. Eddig megjelent regényeimben és számos novellámban is a lesüllyedés és felemelkedés folyamata foglalkoztatott. Héphaisztosz is a mélybe zuhan, és az alkotó munka segítségével a magasba emelkedik. Bízom benne, hogy az olvasók befogadják ezt a távoli főhőst, és számukra is: idegenből rokonná válik." László Anna

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!