SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gyémántkígyó. Ordódy József és Kovács Károly meséi

, : Gyémántkígyó. Ordódy József és Kovács Károly meséi

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

469 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

96315370

tartalom:

˝Dobos Ilona tizenöt-húsz évvel ezelőtt jegyezte föl azokat a meséket, melyekből kötetünk anyagát válogatta. Két mesemondó tematikájában szerteágazó és mégis közös alapokat jelző meséi kerülnek most az olvasóhoz. Ordódy József Alsósztregován született, Érsekvadkerten élt. Meséinek hallgatói az uradalmi munkán köréje gyűlt társai, később Budapesten, építkezésen dolgozva, a nagyvárosba szegődött munkások. Kovács Károly muzsikus cigánycsaládból származott. Fejér megyében töltötte egész életét. Meséi, hiedelem-történetei nagy részét apjától hallotta, tanulta. Muzsikus volt az első világháborúig, de megsebesülvén a keze, többet nem hegedülhetett. A második világháborúban Auschwitzba deportálták. Ezek a történetek nem fedik teljesen a mesékről kialakult elképzeléseinket. Ókori egyiptomi motívumok; biblikus elemek; a kereszténységgel terjedő hiedelmek, mondák; műmesék szájhagyományon alakuló, formálódó részletei; és nem utolsósorban: a mindennapi élet, a mesemondók környezetének jelenléte is érződik ezekben a mesékben.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!