SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gyertyafények. Regény Kölcsey Ferenc életéről

: Gyertyafények. Regény Kölcsey Ferenc életéről

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

329 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Kölcsey Ferenc nevét a magyar nép sohasem fogja elfelejteni. De a Himnusz költőjének életét, emberarcát az elmúlt évszázad lassan homályba burkolta. Titkok vették körül már életében: senki nem ismerte az asszonyokat, akik miatt szenvedett, csak kevesen pillanthattak be a csekei udvarház gyertyafényekkel megvilágított szobájába, ahol nagy gondolatait érlelte, nagy műveit megírta. Költő volt, de verseiben alig beszélt önmagáról. S így csak kevesen tudták életében, és még kevesebben emlékeztek rá halála után, mit élt meg, hogyan küszködött a maga gyengéi és a kor bénító koloncai ellen a magyar történelem legnemesebb alakjainak egyike. Millok Éva regénye visszavilágít az évszázados homályba. Megkísérli lebontani Kölcsey arcáról a halotti maszkot, élő arcát kutatja, az embert, akinek vonásain szerelem, vágy, szenvedés, teremtő gondolat és cselekvő küzdelem tükröződik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!