SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ha az ősi krónikák igazat mondanak. Honfoglaló vezérek nyomában

: Ha az ősi krónikák igazat mondanak. Honfoglaló vezérek nyomában

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631127311

tartalom:

"Ez a könyv az ősi magyarok világába igyekszik elvezetni. Arra a tudásanyagra támaszkodik, amelyet kutatóink, az őstörténet hivatásos nyomozói felhalmoztak. De tovább is szeretne jutni, valóban a honfoglaló vezérek megismeréséig. Műfaját ezért legszívesebben így jelölném meg: ˝egy magánnyomozás jegyzőkönyve" - írja Földes Péter könyve bevezetőjében. Nyomozás? Sőt, krimiizgalom? Igen. Földes Péter a sokfelől összegereblyézhető töredékes adatok körültekintő egybeillesztésével (és kirostálásával) úgy dolgozza fel őstörténeti múltunkat, mint egy-egy esetet a kriminológia. S amit beretvaéles logikával és elkápráztató képzelőerővel lépésről lépésre feltár, az a meglepetés erejével hat, és felforrósodott izgalommal tölti el az olvasót. Ha hézagosak is az adatok, ha van is köztük nem egy ellentmondás, mégiscsak fel tudjuk belőlük idézni az ősi múltat, a pogány magyarok intézményeit, berendezkedését; világos képet alkothatunk mégis arról, hogyan történt a honfoglalás átgondolt, nagyszabású műve.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!