SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hadiárvák

: Hadiárvák

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1918 nyarán a Montello ostrománál, Nervéza városában, csapdába esett egy zászlóalj. A tisztikar nagy része hősi halált halt. Tizenöt évvel később négy magárahagyott hadiárva küszködik a fővárosban a mindennapi kenyérért. A református pap és az ügyvéd egykorú leányai és a néptanító fia találkoznak az orvosegyetemen. A zászlóaljparancsnok százados leánya előkelő pénzintézetben dolgozik. Az egyetemen tanuló fiatalok életében megismerhetjük a mai, háború utáni fiatalság minden problémáját. A pénzintézet légkörében a hivatalnok élet robotját és a felfokozott fényűzés minden kísértését. Az egész háború utáni Budapest keresztmetszetét kapjuk a négy magára hagyott hadiárva és azoknak életében, akik sorsukba bekapcsolódnak. Fiatal szívek szerelme, harca, megbékülése, tragikus bukása, a mai falu és város társadalmának helyzete szól felénk az érdekfeszítő rohanó cselekményű, mindvégig drámainak feszült regény lapjairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!