SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Halálos köd - Holtember partján

: Halálos köd - Holtember partján

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Krimi

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632722884

tartalom:

"A sátorból nem jött válasz. A fiatal vadőr közelebb lépett, és leguggolt, hogy jobban beláthasson a ponyva alá. - Te jóisten... - esett ki belőle döbbenve a szó. A többit már gépiesen végezte, betanult szabályoknak megfelelően... - Három halott, zöld sátorban, Holtember Partjának kisebbik tisztásán, Lake George délkeleti partján. Kérem értesíteni a volusiai seriffet. További utasításig itt maradok. Vége." Valahol Dél-Floridában az 1950-es években, a kicsiny Palatka város környékén keserű szagot izzad a mocsár... A városkában, melyet - meglehet - mégsem az indiánok, hanem Kossuth Lajos egykori diplomatájának, Palatkay Ferencnek a családja alapított, most vége a békének. Az álmodozó vadvizek felett egyszeriben másfél száz év rémtettei támadnak új életre. A távoli Kelet-Európa szörnyűségeiről mit sem tudó derék floridaiak között 1848 emigránsai után 1919 számkivetettjei majd 1944-ben a román terroristák elől Erdélyből menekülő magyarok leltek új, nyugodt otthont. De az otthon békéje csak látszat volt. A Holtember mocsár környékén idegenek jelennek meg. Eszelős kincskeresők? Banditák? A jó floridaiak számára mit sem mondó de a honukban rettegett Securitate bérgyilkosai? Wass Albert az USA-ban élő kiváló emigráns író nevét hazánkban két-három éve még leírni is tilos volt. Könyveit a határon elkobozták, személye kiesett az irodalmi köztudatból. E történelmi kalandregénye jószerivel a fantázia műve - remekműve -, ám az író mégis az igazat mondja. Igazságot a történelemről, az emberi szenvedésről és helytállásról, az Európát pusztító gyülölködésről, a hányt-vetett magyar sorsról, és imádott szűkebb hazájáról, az oly sokat gyötört Erdélyről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!